Kedves érdeklődők! Számlát kizárólag magánszemélyek számára tudok kiállítani!

Állásinterjú angol 3. Jövőre vonatkozó terveid

változás coaching

Ebben a bejegyzésben is folytatjuk az angol állásinterjúra felkészülést. Az előző posztokban megbeszéltük, mikor érdemes használni a jelen és múlt időket az állásinterjún, ma pedig arról lesz szó, hogyan használd a going to jövő időt, és a Present Continuoust, a folyamatos jelent, ha a jövőbeli szakmai tervekről szeretnél beszélni.

állásinterjú angol

Lássuk először, hogy milyen szerkezetekkel, igeidőkkel válaszolhatsz a szakmai terveidre vonatkozó kérdésekre az angol állásinterjún. íme, néhány kérdés, amelynél szükség lesz a jövő időre:

What are your plans for the future?

How do you see yourself in 5 years’ time?

What are your career goals?

Where do you see yourself in five years?

What are your future plans if you get this job?

What are you looking for in your next job?

Leginkább a GOING TO vagy a Present Continuous jövőbeli formákat érdemes használni, ha szakmai terveidről akarsz beszélni.

Nézzük először a going to használatát az angol állásinterjún

A legtöbb jövőre vonatkozó szakmai terved, amit érdemes megemlítened az angol állásinterjún is, valószínűleg olyan tervek, amelyeket korábban már megterveztél, így nyugodtan használd a GOING TO jövő idejű szerkezetet.

Hogyan képezzük?

LÉTIGE + going to + az ige szótári alakja

Mit fejezünk ki vele?

Ezt használd, ha már eldöntötted vagy elhatároztad, hogy mit fogsz csinálni.

Például:

If everything happens as planned, I’m going to start my MBA studies this September. – Ha minden a tervek szerint alakul, idén szeptemberben megkezdem az MBA tanulmányaimat.

I’m going to start a family in the near future because me and my girlfriend are going to get married next year. – A közeljövőben családot alapítok, mert én és a barátnőm jövőre összeházasodunk.

I’m going to raise funds for a children’s charity by participating in a marathon early next year. – Jövő év elején egy maratonon való részvétellel adományokat fogok gyűjteni egy gyermekjótékonysági szervezetnek.

I’m going to move to the city center in a few months to be closer to my job and make it more convenient for me to commute. – Néhány hónapon belül a városközpontba fogok költözni, hogy közelebb legyek a munkahelyemhez, és hogy kényelmesebb legyen az ingázás.

I’m going to apply for a Senior Accountant position once I’ve done my 3 years’ service as an Assistant Accountant. – Jelentkezni fogok egy vezető könyvelői állásra, miután letelt a 3 éves segédkönyvelői szolgálatom.

És végül hogyan használd a folyamatos jelen időt az angol állásinterjún?

Mikor használjuk?

A Present Continuous-t használhatod arra, hogy a jövőbeni tapasztalataidról beszélj. Akkor, ha már minden el van tervezve, le is van szervezve, és biztosan be fog következni.

Hogyan képezzük?

Ugyanúgy, ahogy a folyamatos jelen időt, azaz a LÉTIGE + a cselekvő ige inges alakja.

Például:

Once I gain additional experience, I am planning to move from my technical position into a managerial role. – Amint további tapasztalatot szerzek, azt tervezem, hogy a műszaki pozíciómból vezetői pozícióba kerülök.

In the future, I am going to grow with a company where I can continue to learn, take on additional responsibilities, and contribute as much value as I can. – A jövőben egy olyan vállalatnál szeretnék fejlődni, ahol tovább tanulhatok, további feladatokat vállalhatok, és a lehető legtöbbet tehetem hozzá.

Nem muszáj a fenti két szerkezethez ragaszkodni, teljesen rendben van, ha ettől eltérő szerkezeteket használsz, mint például:

I’d like to become a web developer after I graduate the college. – Szeretnék webfejlesztő lenni, miután elvégeztem a főiskolát.

I want to further my career in logistics and that’s why I’m applying for this position. – A logisztika területén szeretnék továbblépni, ezért jelentkezem erre a pozícióra.

I’m planning to move up the career ladder in the IT sector because I simply love everything related to technology. – Azt tervezem, hogy az IT-szektorban lépek feljebb a ranglétrán, mert egyszerűen imádok mindent, ami a technológiával kapcsolatos.

A jövő idejű szerkezetek és az angol állásinterjúkon használt leggyakoribb igeidők áttekintésének ezzel a végére értünk.

E rövid áttekintésekkel szerettem volna felhívni a figyelmedet arra, hogy mennyire fontos az igeidők helyes használata az angol állásinterjún. Ha nem figyelsz rá, elképzelhető, hogy az interjú vezetői nem a képességeid, hanem a nyelvi tudásod alapján hoznak majd döntést. 

Remélem, hasznosnak találod a bejegyzést, és be tudod építeni az állásinterjú felkészülésbe.

állásinterjú angol

Következő blogbejegyzésben azzal folytatjuk, hogy milyen erőteljes kifejezéseket érdemes beépíted a válaszokba az állásinterjún.

Angol állásinterjúra készülsz?

Nézz körül a honlapomon, ahol további angol állásinterjúra felkészítő online tanfolyam és e-könyvek várnak!

Ha szeretnél többet tudni az Indítsd be a karriered – angol állásinterjúra felkészítő online tanfolyamról, kattintsd a gombra.

Ha tetszenek a bejegyzések, és hasznosnak találod, amit csinálok, meghívhatsz egy virtuális kávéra a Buy Me A Coffee oldalon. Kattints a lenti linkre.

Hamarosan újra találkozunk!

üzletiangol #szakmaiangol #angol #angolszókincs #angolállásinterjú #állásinterjúkérdések #állásinterjúválaszok #angolprezentáció #angolemail #angoltárgyalás

Ha tetszett oszd meg:

Hasonló bejegyzések

KEDVES ÉRDEKLŐDŐK! 2022. SZEPTEMBER 1-TŐL KIZÁRÓLAG MAGÁNSZEMÉLYEK SZÁMÁRA TUDOK SZÁMLÁT KIÁLLÍTANI!