BUSINESS ENGLISH ALL STARS: 6 E-KÖNYV 1-BEN!

8 tanács angol állásinterjú előtt: 1. Hogyan indulj neki az állásinterjúnak?

állásinterjú angol

Az emberek nagy része, így a legtöbb angol nyelvű állásinterjúra jelentkező sem szeret arról beszélni, hogy milyen pozitív tulajdonságai vannak, vagy milyen területen nyújt kimagasló teljesítményt. Ez valahogy nem része a kultúránknak.

Így aztán mindenkit különös izgalom kerít a hatalmába, amelyet nevezhetnénk szépítés nélkül akár idegességnek is, amikor egy idegen nyelven zajló állásinterjún arra kényszerül, hogy erősségeire, gyengeségeire vagy éppen kiemelkedő sikereire vonatkozó kérdésekre válaszoljon.

Ilyen lelki állapotban a legegyszerűbb magyar nyelvű állásinterjú is kihívás jelent, nem is beszélve arról, ha idegen nyelven zajlik.

A következő néhány blogbejegyzésben olyan tippeket olvashatsz, amelyeket érdemes szem előtt tartanod, amikor úgy döntesz, hogy belevágsz az angol nyelvű állásinterjú felkészülésbe. Ezek a lépések segíthetnek a feszültség leküzdésében, és elősegítik a magabiztosabb fellépést.

állásinterjú angol

Első tipp: Végezz kutatást az angol állásinterjú előtt, szerezz minél több információt a cégről, ahová pályázol, és használj kulcsszavakat

Ez két szempontból is kiemelkedően fontos lépés.

Először is, az interjú vezetője azonnal észreveszi, hogy pályázóként utána néztél a vállalatnak. Másodszor pedig ez az előkészítő kutatómunka támpontot nyújthat a felkészülésben is, hiszen közben – amikor elolvasod az álláshirdetés szövegét, és a cég honlapján vagy LinkedIn-profilján közzétett információkat -, az is kiderül, hogy milyen nyelvezetet és kulcsszavakat használnak a vállalatnál, és ezek használatára neked is törekedned kell az angol állásinterjún.

Minden vállalat saját belső nyelvet használ kommunikációja során, előnyben részesít bizonyos szavakat és kifejezéseket másokkal szemben, ezért jó, ha te még időben megismerkedsz e szókinccsel, és az angol állásinterjún a válaszaidba is beépíted.

Gondolj csak bele, milyen kellemes meglepetést okozhatsz az interjú vezetőinek, ha például használod a cégen belül alkalmazott rövidítéseket vagy szakkifejezéseket.

Ha tetszett a tipp, oszd meg a bejegyzést üzleti angol vagy állásinterjú angol iránt érdeklődő barátaiddal, ismerőseiddel is.

A januárban induló Job Interview Success mentorprogramon ezt a témát is körbejárjuk, hogy maximálisan felkészülve és sokkal nyugodtabban jelenhess meg az angol állásinterjún. Részletek hamarosan, ám ha érdekel a program, szívesen adok további információt, ha írsz az info@danyiandrea.hu címre.

Ha tetszett oszd meg:

Hasonló bejegyzések