BUSINESS ENGLISH ALL STARS: 6 E-KÖNYV 1-BEN!

8 tanács angol állásinterjú előtt: 2. Történetmesélés

változás coaching

A mai blogbejegyzésben a storytelling, a történetmesélés fontosságáról szeretnék veled néhány gondolatot megosztani.

Mindannyian szeretjük a történeteket, így az állásinterjú vezetői is.

Arra a kérdésre például, hogy “Do you consider yourself a team player? / Csapatjátékosnak tartja magát?”, nem holmi homályos, túl általános választ várnak egy angol állásinterjún, amiben összeszedsz néhány semmitmondó közhelyet arról, hogy milyen jól kijössz mindenkivel, hanem konkrét példát szeretnének hallani arról, hogyan dolgoztál csapatban, és közösen mit értetek el.

angol állásinterjú

Sokat segíthet ezért, ha már az interjú előtt végig gondolod, milyen történeteket szeretnél elmesélni, így arra is marad időd, hogy a szükséges angol szókincsnek utána járj. Azt természetesen lehetetlen pontosan megjósolni, milyen kérdéseket tesznek fel az angol állásinterjún, de legalább azt rendszerezheted fejben, milyen példákon keresztül szeretnéd bemutatni magadat és a munkamódszeredet. Olyan példákat válassz, amelyek nemcsak érdekesek, de relevánsak is a megpályázott pozíció szempontjából.

Egy kis segítség az angol állásinterjún: a STAR

Az interjúra tehát úgy sétálj be, hogy van 4-5 példa a tarsolyodban, amelyeket előre végig gondoltál, és kidolgoztál angolul, így választékos angolsággal tudsz előadni. Válaszaid felépítésében nagyon jó segítség a STAR-válasz módszer, amelyet minden olyan kérdésre alkalmazhatsz, amelyben történetmesélésre van mód, például, „Tell me about a time, when you had a conflict with a colleague, and how you handled it. / Mondjon egy példát arra, hogyan kezelt egy konfliktushelyzetet a kollégájával.”

angol állásinterjú

A STAR-válasz módszerről további infókat találsz a következő blogbejegyzésben.

Ha tetszett a tipp, oszd meg a bejegyzést üzleti angol vagy állásinterjú angol iránt érdeklődő barátaiddal, ismerőseiddel is.

A januárban induló Job Interview Success mentorprogramon ezt a témát is körbejárjuk, hogy maximálisan felkészülve és sokkal nyugodtabban jelenhess meg az angol állásinterjún. Részletek hamarosan, ám ha felkeltette érdeklődésedet a program, szívesen adok további információt e-mailben, kérlek írj az info@danyiandrea.hu címre.

Angol állásinterjú tippeket és válaszokat hallhatsz az Üzleti angol egy csésze kávé mellett podcast epizódjaiban is.

#angol, #angolemail, #angolmeeting, #angolprezentáció, #angolszókincs, #angolállásinterjú, #állásinterjúkérdések, #állásinterjúválaszok

Ha tetszett oszd meg: