BUSINESS ENGLISH ALL STARS: 6 E-KÖNYV 1-BEN!

Választékos üzleti angol szókincs 7 lépésben

üzleti angol

Sokan küzdenek azzal – sőt talán te is tapasztaltad már -, hogy mintha megrekedtek volna egy bizonyos szinten az üzleti angolban, és emiatt elveszítik a lelkesedésüket, sőt egyenesen bizonytalanná és visszahúzódóvá válnak.

Pedig a választékos üzleti angol szókincs megléte és magabiztos használata sokat segíthet abban, hogy hatékonyabban és sikeresebben kommunikálj az üzleti világban.

Íme, néhány módszer, amivel te is magasabb szinten beszélgethetsz üzleti partnereiddel vagy kollégáiddal:

1. Olvass üzleti témájú anyagokat angolul: Foglalkozzon üzleti vonatkozású cikkekkel, könyvekkel és kiadványokkal. Ezáltal megismerheti az iparágspecifikus terminológiát és a szakmai kontextusban használt nyelvezetet.

2. Nézz angol nyelvű üzleti tartalmakat: nézd az üzleti világ híreit, üzleti témájú TED-előadásokat vagy saját iparágadhoz kapcsolódó dokumentumfilmeket. E videókból új szavakat és kifejezéseket tanulhatsz.

3. Tanulj szövegkörnyezet segítségével: ha üzleti környezetben ismeretlen szavakkal vagy kifejezésekkel találkozol, jegyezd le ezeket és tanuld meg a jelentésüket az adott kontextusban. Ehhez és a memorizáláshoz használhatsz szótárakat vagy alkalmazásokat.

üzleti angol tudástár

4. Jó barátaid a szókincslisták és tanulókártyák: készítsd el saját szókincslistáidat vagy tanulókártyáidat, amelyek azokra az üzleti témákra, iparágakra vagy konkrét területekre összpontosítanak, ahol fejlődni szeretnél. Rendszeresen nézegesd e kártyákat, listákat, és gyakorold a szavak mondatban való használatát.

5. Légy aktív a kapcsolatépítésben és beszélgetéseken: vegyél részt minél gyakrabban a szakterületedhez kapcsolódó beszélgetéseken, fórumokon kapcsolatépítő eseményeken. A szakemberekkel folytatott beszélgetések évén megismerheted az új terminológiát, és lehetőséget is biztosítanak a kifejezések aktív használatához.

6. Regisztrálj online tanfolyamokra: iratkozz be online tanfolyamokra, amelyek kifejezetten az üzleti angol nyelvtudás fejlesztésére szolgálnak. Számos platform kínál speciális kurzusokat, amelyek az üzleti szókincsre és kommunikációra összpontosítanak.

7. Ne felejts el játszani: a nyelvi alkalmazások és kvízek kellemes változatosságot hoznak az üzleti angol néha kissé száraz világába, és az interaktív feladatokon keresztül szórakozva fejlesztheted a szókincsedet.

üzleti angol tudástár

8. Csatlakozz az Üzleti Angol Tudástár-hoz, amely szókincsed fejlesztéséhez praktikus forrás lehet. Különböző formátumú eszközöket találsz, és ezek segítségével könnyebben fejlesztheted ezt a készséget: e-könyvek, online tanfolyamok, videós anyagok, szókincsfejlesztő feladatlapok várnak rád. 

Ne is keress tovább, mert itt (majdnem) mindent megtalálsz! 🙂

Az Üzleti Angol Tudástárban támogatást kapsz angoltudásod fejlesztéséhez. Minden hónapban újabb tudásanyagokat kapsz, 2023. december 31-ig kedvező áron csatlakozhatsz, és egy teljes éven át használhatod az anyagokat!

Az üzleti és szakmai angol az angol nyelv egy speciális területe. Az Üzleti Angol Tudástárhoz csatlakozás biztosítja, hogy olyan tartalmakhoz és anyagokhoz férj hozzá, amelyek közvetlenül megfelelnek az igényeidnek. E speciális tartalom olyan témákat fed le, mint pl. üzleti szókincs fejlesztése, prezentációs és megbeszélési készségek fejlesztése, és még sok más.

Karrierlehetőségek nyílhatnak előtted: Az üzleti és szakmai angol ismeretét a munkaadók számos iparágban nagyra értékelik. Ha csatlakozol az Üzleti Angol Tudástárhoz, azzal növelheted esélyeidet jobb álláslehetőségek megszerzésére vagy a karrieredben előrelépésre, mivel a hatékony kommunikáció a legtöbb munkahelyen elengedhetetlen a sikerhez.

Rugalmasság és kényelem: Az Üzleti Angol Tudástár rugalmas tanulási lehetőséget kínál, hiszen a forrásokhoz saját időbeosztásod és igényeid szerint férhetsz hozzá a nap 24 órájában, így saját tempódban tanulhatsz. Ez a kényelem különösen hasznos, ha elfoglalt szakemberként más kötelezettségekkel is össze kell hangolnod az önfejlesztést.

Itt egy helyen elérheted a tudásanyagokat, amelyekre üzleti angolod fejlesztése során szükséged lehet, hogy multikulturális vállalati környezetben sikeres lehess. December 31-ig egy éves hozzáférés 14.990 Forintért!

Ajánlom diákoknak, szakembereknek, álláskeresőknek és mindendazoknak, akik üzleti vagy szakmai környezetben szeretnék fejleszteni angol nyelvtudásásukat, és akik számára fontos, hogy befektessenek nyelvi kommunikációjuk és karrierjük fejlesztésébe.

A tananyagok mind digitálisak, pdf formátumú feladatlapok, mp3-as formátumú hanganyagok és mp4-es videók. A belépéskor az általad megadott felhasználó névvel és jelszóval tudsz hozzáférni a tudásanyagokhoz.

Az Üzleti Angol Tudástár anyagai havi rendszerességgel frissülnek. Az újdonságokról az Üzleti Angol Tudástár Facebook oldalán, a https://www.facebook.com/danyiandrea.angol oldalon kaphatsz információkat, de érdemes minél gyakrabban benézni a fiókodba is.

Az Üzleti Angol Tudástárhoz itt tudsz gyorsan hozzáférni, hogy azonnal felfedezhesd üzleti angolod fejlesztésének kincsestárát! Várlak szeretettel!

Csatlakozz MOST az Üzleti Angol Tudástár-hoz, és szerezz hozzáférést egy teljes évre!

Várlak szeretettel!

Ha tetszett oszd meg:

Hasonló bejegyzések