BUSINESS ENGLISH ALL STARS: 6 E-KÖNYV 1-BEN!

Üzleti angol: 25 mondat irodai csevegéshez – karácsonykor

üzleti angol csevegés karácsony

Ahogy csillogni kezdenek az irodákban is a karácsonyi dekorációk, azon kapjuk magunkat, hogy egyre gyakrabban bocsátkozunk közvetlen beszélgetésbe a közelgő ünnepekről és az ünnepi készülődésről.

Ebben a posztban néhány irodai környezetben is használható beszélgetésindítót vizsgálunk meg angolul és magyarul, és így remélhetőleg a csevegés a karácsonyi időszakban is élvezetes lesz a számodra.

Jöjjenek is a mondatok:

Hogyan kezdeményezhetsz beszélgetést a munkahelyeden olyan kollégákkal, akiket nem igazán ismersz?

 1. Do you celebrate Christmas where you come from? A te országodban ünneplik a karácsonyt?
 2. How do you celebrate (Christmas, Hanukkah, Yule, Kwanzaa)? Hogyan ünneplitek a karácsonyt/hanukát/yule-t/kwanza-t?
 3. Do you have a special meal at Christmas? Van különleges menütök karácsonykor?
 4. Are you looking forward to Christmas? Várod már a karácsonyt?
 5. What do you like most/least about Christmas? Mit szeretsz a legjobban / legkevésbé a karácsonyban?
 6. Do you have any unique holiday traditions or activities you’re looking forward to this year? Vannak olyan különleges ünnepi hagyományaitok vagy tevékenységek, amelyeket idén nagyon vársz?
 7. Have you started decorating your office for the holidays? Elkezdtétek az iroda eldíszítését az ünnepekre?
 8. Do you have any favorite decorations you put up every year? Van kedvenc dekorációd, amit minden évben felteszel?
 9. What’s your favorite part about the holiday season? Is it the food, gatherings, or something else? Mit szeretsz leginkább az ünnepekben? Az ételeket, az összejöveteleket vagy valami mást?
 10. Do you have any recipes you like to make during the holidays? I’d love to hear about them! Van olyan recepted, amiket szívesen készítesz az ünnepek alatt? Szívesen hallanék róla!
 11. Are there any special events or festive gatherings you’re excited about in the coming weeks? Vannak különleges események, ünnepi összejövetelek, amelyeke nagyon vársz az elkövetkező hetekben?
 12. Have you ever participated in a ‘Secret Santa’ at work? Részt vettél valaha “Secret Santa” ajándékozásban a munkahelyeden?
 13. Do you have a favorite holiday movie or song that you never get tired of watching or listening to? Van kedvenc ünnepi filmed vagy dalod, amit sosem unsz meg nézni vagy hallgatni?
 14. Are there any charitable activities you’re involved in this holiday season? Részt veszel valamilyen jótékonysági programon az ünnepi időszakban?
 15. Do you ever volunteer at Christmas? Szoktál önkénteskedni karácsonykor?
üzleti angol csevegés karácsony

Most pedig jöjjön néhány ötlet, hogyan beszélgess a karácsonyról a munkahelyeden olyan kollégákkal, akikkel barátibb viszonyt ápolsz.

 1. Any plans for Christmas? Van terved karácsonyra?
 2. Are you visiting family at Christmas? Meglátogatod a családodat karácsonykor?
 3. Have you done your Christmas shopping? Elkészültél már a karácsonyi bevásárlással?
 4. Do you have any great gift ideas? Van valami jó ajándékötleted?
 5. How do you usually spend your time during the holiday break? Hogyan töltitek az időt az ünnepek alatt?
 6. Any exciting plans for Christmas? Tervezel valami izgalmasat karácsonyra?
 7. Any trips lined up for this Christmas? Utazol valahová idén karácsonykor?
 8. Have you put up your tree yet? Felállítottátok már a fát?
 9. What are you having for dinner? Mi lesz a karácsonyi vacsora?
 10. Have you been a good boy/girl this year? Jó gyerek voltál ebben az évben?

A lista ugyan végetért, de ne feledd, e beszélgetésindítóknak épp az a lényege, hogy az évnek ebben az örömteli időszakában segítsék a kapcsolatok kialakítását és erősítsék az elfogadást.

üzleti angol csevegés karácsony

Fontos, hogy a munkahelyeken is beszéljünk a kulturánkra jellemző ünnepi hagyományokról és osszuk meg ezeket az örömteli pillanatokat kollégáinkkal is.

Ha még nem tetted volna, Iratkozz fel az Üzleti angol egy csésze kávé mellett csatornáira, és nyomj egy like-ot, ha tetszik a tartalom. Hallgasd a YouTube-on és itt a Podcast a Spreaker-en.

Legyen az ünnepi időszak tele nevetéssel, melegséggel és tartalmas kapcsolatokkal. Kellemes ünnepeket kívánok! www.danyiandrea.hu

PS. December 31-ig kedvezményes áron csatlakozhatsz az Üzleti Angol Tudástárhoz. Ahol egy helyen elérheted a tudásanyagokat, amelyekre üzleti angolod fejlesztése során szükséged lehet, hogy multikulturális vállalati környezetben sikeres lehess, és (majdnem) mindent, ami üzleti angolod fejlesztéséhez kell! 🙂 https://danyiandrea.hu/uzleti-angol-tudastar/

Egy olyan forrás és tudásanyag könyvtár, amely egy teljes éven keresztül hozzáférést biztosít számodra tudásanyagokhoz üzleti és szakmai angol kommunikációs készségeid fejlesztéséhez, amelyek segítségével magabiztosabb és sikeresebb lehetsz globális környezetben, és karrierlehetőségek nyílhatnak meg előtted. Gyors link az azonnali csatlakozáshoz: https://danyiandrea.thinkific.com/courses/uzleti-angol-tudastar

Ha tetszett oszd meg:

Hasonló bejegyzések