BUSINESS ENGLISH ALL STARS: 6 E-KÖNYV 1-BEN!

A sikeres angol megbeszélések 3 fontos eleme

angol megbeszélés

Az üzleti világban a kapcsolatok építése kiemelkedően fontos, ahogy az is, hogyan tudod hatékonyan kialakítani és fenntartani ezeket a kapcsolatokat angol nyelven.

Bizonyára neked is kell néha angol megbeszéléseket szervezned nemzetközi csapatod számára. Ha te vagy a megbeszélés szervezője és vezetője, érdemes betartani a következő lépéseket.

1. Felkészülés az angol megbeszélésre

Ez egy kulcsfontosságú lépés. Állíts össze egy napirendet, és győződj meg róla, hogy minden lényeges pontot belefoglaltál. Alaposan ismerd a témát, és gyűjtsd össze a témával kapcsolatos releváns adatokat, példákat vagy elemzéseket. Ez segít, hogy magabiztosabb lehess és hatékonyan tudd irányítani az angol nyelvű megbeszélést.

angol megbeszélés

2. Kommunikáció az angol megbeszéléseken

Fontos az érthető és tiszta kommunikáció. Beszélj lassan és érthetően, és figyelj a világos fogalmazásra. Használj egyszerű nyelvezetet, hogy mindenki könnyen követhesse az angol megbeszélést. Ügyelj a testbeszédre és a hanghordozásra is.

3. Interakció és figyelem

Vezetőként fontos, hogy figyelj a résztvevőkre. Adj lehetőséget mindenkinek, hogy hozzászóljon, és bátorítsd a párbeszédet. De ne csak beszélj, hanem hallgass és figyelj is. Figyeld meg a résztvevők reakcióit és kérdéseit, és reagálj ezekre a visszajelzésekre. Ez segít abban, hogy interaktív és produktív legyen az angol megbeszélés.

Tudtad, hogy az Üzleti Angol Tudástárnak egy angol megbeszélésekkel foglalkozó online tanfolyam is a része?

A Boost Your Meeting Skills angol megbeszélési készségeket fejlesztő online tanfolyamon tanulsz a megbeszélés előtti tennivalókról (megbeszélés szervezése és átütemezése emailben, telefonon, személyesen), végig haladunk a megbeszélés különböző részein, funkcióin, beszélünk a csevegésről a megbeszélés elején, a napirend fontosságáról, a levezető elnök szerepéről és feladatairól, a résztvevők megnyilvánulásairól (egyetértés, közbeszólás, vélemény nyilvánítás, magyarázat, stb.), a jegyzőkönyvről, és a megbeszélés lezárásáról, majd a megbeszélés utáni feladatokat tekintjük át (utánkövetés, emailek kiküldése, jegyzőkönyv továbbítása).

A megbeszélés szervezőjeként és résztvevőjeként is hasznos tudáshoz juthatsz interaktív, gyakorlatias formában – párbeszédekkel, sok hanganyaggal és hasznos videókkal.

angol megbeszélés

Íme, egy kis ízelítő:

“I’d like to build on John’s point about the market trends and add some additional insights from our recent analysis.” = Szeretnék John gondolatához csatlakozni a piaci tendenciákkal kapcsolatban, és hozzátennék néhány további meglátást a közelmúltban végzett elemzésünkből.

Could you please clarify the timeline for the upcoming project? I want to ensure I have a clear understanding of our deadlines.” = Tisztázná/Pontosítaná, kérem, a közelgő projekt ütemezését? Szeretnék tisztában lenni a határidőkkel.

“I agree with Sarah’s proposal and believe implementing it would significantly enhance our customer experience.” = Egyetértek Sarah javaslatával, és úgy gondolom, hogy annak megvalósítása jelentősen javítaná az ügyfélélményünket.

“I have a suggestion regarding the budget allocation that might help optimize our resources. Would this be a good time to share?” = Van egy javaslatom a költségvetés elosztásával kapcsolatban, ami segíthetne optimalizálni erőforrásainkat. Megfelelő az alkalom, hogy megosszam veletek?”

“Could we revisit the third agenda item? I think there might be a different approach we haven’t explored yet.” = Visszatérhetnénk a harmadik napirendi pontra? Lehet, egy másik megközelítés, amit még nem vizsgáltunk meg.

Ilyen és ehhez hasonló mondatokat hallhatsz az online tanfolyamban az Üzleti Angol Tudástár keretében.

Az Üzleti Angol Tudástár kedvezményes áron elérhető december 31-ig, gyere velünk ezen az izgalmas úton!

Ajánlom diákoknak, szakembereknek, álláskeresőknek és mindendazoknak, akik üzleti vagy szakmai környezetben szeretnék fejleszteni angol nyelvtudásásukat, és akik számára fontos, hogy befektessenek nyelvi kommunikációjuk és karrierjük fejlesztésébe.

A tananyagok mind digitálisak, pdf formátumú feladatlapok, mp3-as formátumú hanganyagok és mp4-es videók. A belépéskor az általad megadott felhasználó névvel és jelszóval tudsz hozzáférni a tudásanyagokhoz.

Az Üzleti Angol Tudástár anyagai havi rendszerességgel frissülnek. Az újdonságokról az Üzleti Angol Tudástár Facebook oldalán, a https://www.facebook.com/danyiandrea.angol oldalon kaphatsz információkat, de érdemes minél gyakrabban benézni a fiókodba is.

Az Üzleti Angol Tudástárhoz itt tudsz gyorsan hozzáférni, hogy azonnal felfedezhesd üzleti angolod fejlesztésének kincsestárát!

Az Üzleti Angol Tudástárban hathatós támogatást kapsz angoltudásod fejlesztéséhez, és a Tár minden hónapban újabb tudásanyagokkal bővül, és 2023. december 31-ig kedvező áron csatlakozhatsz, és egy teljes éven át használhatod az anyagokat!

Várlak szeretettel!

Ha tetszett oszd meg:

Hasonló bejegyzések