Kedves érdeklődők, számlát csak magánszemélyek számára tudok kiállítani.

8 tanács angol állásinterjú előtt: 4. Gyakorolj, és te is lehetsz rocksztár!

angol állásinterjú

A lépés, amit sokan nem vesznek komolyan, és kihagynak angol állásinterjúra készülés közben

A rocksztár pályázót az különbözteti meg a középszerű pályázótól, hogy begyakorolja az angol állásinterjú válaszait.

angol állásinterjú

Íme, néhány tanács, hogy te is rocksztár lehess az idegen nyelvű állásinterjún:

1 Gyakorold be a válaszokat a tipikus angol állásinterjú kérdésekre

Egy idegen nyelven zajló állásinterjú ijesztő kihívás lehet, de azért nem kell kétségbe esni. A kérdéskörök általában előre kiszámíthatók, így az angol nyelvű interjúk során feltett tipikus kérdésekre te is felkészülhetsz, ha kidolgozod a saját válaszaidat.

2 Készülj fel szakma-specifikus kérdésekre is

Természetesen az angol állásinterjú vezetői szakma-specifikus kérdéseket is fel fognak tenni, ezért tudj beszélni magadról, a szakmádról, fogalmazd meg válaszaidat a feladataidról, a kihívásaidról, és gyakorold be a válaszokat ezekre a kérdésekre. Még jobb, ha példákat hívsz segítségül, és a korábban már említett történetmesélést vagy a STAR-válaszmódszert használod.

3 Tanuld meg kezelni a váratlan vagy nehéz kérdéseket

Azért tesznek fel ilyen kérdéseket az állásinterjúkon, hogy felmérjék, mennyire tudsz hatékonyan reagálni, amikor nyomás alatt vagy, esetleg meglepetésként ér a kérdés. Arra kíváncsiak, hogyan tudsz kritikusan, elemző módon vagy kreatívan gondolkodni. Azonnal kitűnhetsz a többi pályázó közül, ha tudod, hogyan válaszolj jól ezekre az interjúkérdésekre.

A lényeg, hogy ne ijedj meg az ilyen kérdésektől. Ha előre átgondolod, milyen nehéz és váratlan kérdések kerülhetnek elő az angol állásinterjún, és időt szánsz arra, hogy a válaszaidat az adott vállalatra szabd, az nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy az interjú zökkenőmentes legyen, és azonnal felfigyeljenek rád.

4 Ne csak fejben gyakorold a válaszokat, hanem mondd ki őket hangosan is

angol állásinterjú

Gyakran tapasztalom, hogy a mentoráltjaim csak akkor veszik észre, hogy egy adott szakterületen hiányos a szókincsük, amikor ténylegesen elkezdenek beszélni. Ezért azt javaslom, kérj meg egy angolul beszélő barátodat vagy egy családtagot, hogy hallgassa végig a minta-válaszaidat.

Ha ez nem jön össze, tedd félre a gátlásaidat, és kezdd el magadban beszélni, és hangosan kimondani a válaszaidat, sőt akár a telefonoddal hangfelvételt is készíthetsz, amit visszahallgathatsz, így a mondatszerkesztésre és a kiejtésre is figyelhetsz.

A Job Interview Success Mentorprogram elvégzése szintén hozzásegíthet, hogy te is rocksztárként jelenhess meg az állásinterjún. A hamarosan induló programról további felvilágosítást kérhetsz ITT.

Angol nyelvű állásinterjú felkészítő e-könyveket találsz az Angol Shopban, de ha szívesebben hallgatod a tudásanyagokat angol állásinterjúra készülés közben is, keresd fel az Üzleti angol 1 csésze kávé mellett podcast Patreon-oldalát, ahol ebben a hónapban a sales állásinterjúkra készülünk.

Ha tetszett oszd meg:

Hasonló bejegyzések

üzleti angol
üzleti angol

Üzleti angol: Nemzetközi trendek

Az Üzleti angol egy csésze kávé mellett podcast 41. adásában először 13 e-kereskedelmi trendet nézünk végig röviden, majd ezek közül egyet alaposabban is körül járunk.

Elolvasom
Üzleti angol idióma
üzleti angol kifejezések

12 üzleti angol kifejezés

Az angol egy idiómáktól hemzsegő nyelv.
Ezek a kifejezések, közmondások és szólások fontos részei nemcsak a mindennapi angol nyelvnek, hanem az üzleti angolnak is.
Gyakran felbukkanak mind az írott, mind a beszélt angolban, és mivel sokszor nincs szó szerinti jelentésük, minden egyes kifejezés értelmével és használatával tisztában kell lenned

Elolvasom

KEDVES ÉRDEKLŐDŐK! 2022. SZEPTEMBER 1-TŐL KIZÁRÓLAG MAGÁNSZEMÉLYEK SZÁMÁRA TUDOK SZÁMLÁT KIÁLLÍTANI!