BUSINESS ENGLISH ALL STARS: 6 E-KÖNYV 1-BEN!

8 tanács angol állásinterjú előtt: 4. Gyakorolj, és te is lehetsz rocksztár!

angol állásinterjú

A lépés, amit sokan nem vesznek komolyan, és kihagynak angol állásinterjúra készülés közben

A rocksztár pályázót az különbözteti meg a középszerű pályázótól, hogy begyakorolja az angol állásinterjú válaszait.

angol állásinterjú

Íme, néhány tanács, hogy te is rocksztár lehess az idegen nyelvű állásinterjún:

1 Gyakorold be a válaszokat a tipikus angol állásinterjú kérdésekre

Egy idegen nyelven zajló állásinterjú ijesztő kihívás lehet, de azért nem kell kétségbe esni. A kérdéskörök általában előre kiszámíthatók, így az angol nyelvű interjúk során feltett tipikus kérdésekre te is felkészülhetsz, ha kidolgozod a saját válaszaidat.

2 Készülj fel szakma-specifikus kérdésekre is

Természetesen az angol állásinterjú vezetői szakma-specifikus kérdéseket is fel fognak tenni, ezért tudj beszélni magadról, a szakmádról, fogalmazd meg válaszaidat a feladataidról, a kihívásaidról, és gyakorold be a válaszokat ezekre a kérdésekre. Még jobb, ha példákat hívsz segítségül, és a korábban már említett történetmesélést vagy a STAR-válaszmódszert használod.

3 Tanuld meg kezelni a váratlan vagy nehéz kérdéseket

Azért tesznek fel ilyen kérdéseket az állásinterjúkon, hogy felmérjék, mennyire tudsz hatékonyan reagálni, amikor nyomás alatt vagy, esetleg meglepetésként ér a kérdés. Arra kíváncsiak, hogyan tudsz kritikusan, elemző módon vagy kreatívan gondolkodni. Azonnal kitűnhetsz a többi pályázó közül, ha tudod, hogyan válaszolj jól ezekre az interjúkérdésekre.

A lényeg, hogy ne ijedj meg az ilyen kérdésektől. Ha előre átgondolod, milyen nehéz és váratlan kérdések kerülhetnek elő az angol állásinterjún, és időt szánsz arra, hogy a válaszaidat az adott vállalatra szabd, az nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy az interjú zökkenőmentes legyen, és azonnal felfigyeljenek rád.

4 Ne csak fejben gyakorold a válaszokat, hanem mondd ki őket hangosan is

angol állásinterjú

Gyakran tapasztalom, hogy a mentoráltjaim csak akkor veszik észre, hogy egy adott szakterületen hiányos a szókincsük, amikor ténylegesen elkezdenek beszélni. Ezért azt javaslom, kérj meg egy angolul beszélő barátodat vagy egy családtagot, hogy hallgassa végig a minta-válaszaidat.

Ha ez nem jön össze, tedd félre a gátlásaidat, és kezdd el magadban beszélni, és hangosan kimondani a válaszaidat, sőt akár a telefonoddal hangfelvételt is készíthetsz, amit visszahallgathatsz, így a mondatszerkesztésre és a kiejtésre is figyelhetsz.

A Job Interview Success Mentorprogram elvégzése szintén hozzásegíthet, hogy te is rocksztárként jelenhess meg az állásinterjún. A hamarosan induló programról további felvilágosítást kérhetsz ITT.

Angol nyelvű állásinterjú felkészítő e-könyveket találsz az Angol Shopban, de ha szívesebben hallgatod a tudásanyagokat angol állásinterjúra készülés közben is, keresd fel az Üzleti angol 1 csésze kávé mellett podcast Patreon-oldalát, ahol ebben a hónapban a sales állásinterjúkra készülünk.

Ha tetszett oszd meg:

Hasonló bejegyzések

üzleti angol
üzleti angol

Üzleti angol: Nemzetközi trendek

Az Üzleti angol egy csésze kávé mellett podcast 41. adásában először 13 e-kereskedelmi trendet nézünk végig röviden, majd ezek közül egyet alaposabban is körül járunk.

Elolvasom