8 tanács angol állásinterjú előtt: 6. Hogyan kezeld a feszültséget?

angol állásinterjú

Angoltanárként és coach-ként tisztában vagyok azzal, milyen hatással van egy nyelvvizsga vagy egyetemi vizsga megmérettetés a tanítványaimra, és ez hatványozottan igaz az angol nyelvű állásinterjúkra, amelyet sokan vizsgaként fognak fel.

Lehet bármilyen magas szintű az angol szakmai nyelvtudásod, sajnos van rá esély, hogy az izgalom miatt úgy érzed, nem teljesítesz a megfelelő szinten. Éppen ezért nagyon fontos, hogy felkészülj az angol nyelvű állásinterjúra. Természetesen nem lehet kiszámítani, milyen kérdéseket tesznek majd fel, de a készülés, a lehetséges kérdések előzetes áttekintése mindenképpen hasznos.

Ez valamennyire segíthet enyhíteni az idegességedet, így nem kell szorongva menned az interjúra, és jobbak lesznek az esélyeid, hogy lenyűgözd az interjú vezetőit angoltudásoddal.

Néhány apró trükk, ami segíthet a lazításban angol állásinterjú előtt:

Az interjú előtti este nézz könnyed filmeket, amik kikapcsolnak, vagy hallgass olyan podcastokat, amelyekben tanácsot hallhatsz az ellazuláshoz.

Az interjú napján beszélgess valakivel egy kicsit angolul, hogy ráhangolódj az angol állásinterjúra, és bemelegíts. Erre kérd meg egy kollégádat vagy családtagodat, de ha nincs kéznél senki, akár magadban is beszélhetsz a zuhany alatt. 🙂

Jó hatással lehet rád az is, ha az interjúra utazás közben relaxációs podcastokat vagy megnyugtató zenét hallgatsz.

És legfőképp, ne feledd: mindent megtettél a felkészülésért, és az angoltudásod több mint megfelelő, hogy sikeres legyen az angol állásinterjúd!

A hamarosan induló Job Interview Success Mentorprogram elvégzése hozzásegít, hogy te is rocksztárként jelenhess meg az angol állásinterjún, magabiztos szókincseddel. A programról további felvilágosítást kérhetsz ITT.

Angol nyelvű állásinterjú felkészítő e-könyveket találsz az Angol Shopban.

Ha inkább hallgatod a tudásanyagokat angol állásinterjúra készülés közben is, keresd fel az Üzleti angol 1 csésze kávé mellett podcast Patreon-oldalát, ahol januárban a sales, februárban pedig a reklám szakmai állásinterjúkra készülünk.

Ha tetszett a tipp, oszd meg a bejegyzést üzleti angol vagy állásinterjú angol iránt érdeklődő barátaiddal, ismerőseiddel is.

#üzletiangol #szakmaiangol #angol #angolszókincs #angolállásinterjú #angolprezentáció #angolemail #angoltárgyalás #állásinterjúkérdések #állásinterjúválaszok

Ha tetszett oszd meg:

Hasonló bejegyzések