BUSINESS ENGLISH ALL STARS: 6 E-KÖNYV 1-BEN!

8 tanács angol állásinterjú előtt: 7. Mennyi időt szánj a felkészülésre?

angol állásinterjú

Szükséges a felkészülés?

Fontos, hogy az angol állásinterjún a legjobb formádat hozd, pozitív és maradandó benyomást kelts az interjú vezetőiben. Annak érdekében, hogy az interjú során ki tud emelni a képességeidet, érdemes egy kis időt szánnod a felkészülésre, amely során az interjú leglényegesebb kérdéseire adott válaszokat is begyakorlod.

Ebben a bejegyzésben arról lesz szó, hogy mennyi időt érdemes az állásinterjúra felkészüléssel töltened, és néhány javaslatot is mutatok arra, hogyan használd ki ezt az időt a leghatékonyabban.

Mennyi időt szánj az angol állásinterjúra készülésre?

Egy interjúra való megfelelő felkészülés átlagosan körülbelül 5-10 órát vesz igénybe. Ez az idő többnyire elegendő, hogy némi kutatómunkát végezz a vállalatról és az interjút vezetőkről, belefér az önéletrajz átnézése, valamint az alapvető interjúkérdések és angol válaszok begyakorlása is.

angol állásinterjú

Megpályázott pozíciótól függően azonban ennél több időre is szükséged lehet. Ha például egy kiemelkedően versenyképes pozícióra jelentkezel, érdemes több időt szánnod a kutatásra, és a válaszaid tökéletesítésére.

Íme, néhány tipp, hogyan legyen időben is hatékony a felkészülésed:

Kötelezd el magadat!

Szánd el magadat, hogy ezt az 5-10 órát valóban erre fordítod. Ne feledd, az interjú egésze vagy egy része angolul fog zajlani, érdemes ezért akár leírni néhány fontosabb gondolatot magadról, pályafutásodról, munkahelyeidről.

Szelektálj!

Annak érdekében, hogy bőven legyen időd az angol állásinterjúkra felkészülni, válogass és rangsorold, hogy milyen állásokra jelentkezel. Ha így teszel, nagyobb valószínűséggel marad időd arra, hogy minden interjúra jól felkészülj.

Időzíts!

Az interjúkat ideális időpontokra időzítsd. Elképzelhető, hogy csak munkaidő előtt vagy után mehetsz, ez ne felejtsd el.

Készülj fel!

Nézd át az alapvető angol állásinterjú kérdéseket, válaszolj ezekre angolul, hangosan gyakorolva, frissítsd fel a tudásodat választékos kifejezésekkel, gyakorold be a válaszokat a STAR-módszerrel, és számíts váratlan kérdésekre is.

Kutass!

Barátod a Google, a vállalat LinkedIn és egyéb social media platformjai. Szerezz minél több ismeretet, és ha lehet, deríts ki minél több információt az interjú vezetőjéről is.

A 3 hetes egyéni Job Interview Success Mentorprogramon angol állásinterjúra készülhetünk együtt úgy, hogy neked már nem kell a válaszokat keresgélned, csak a lényegre koncentrálnod!

Dolgozzunk együtt!

A programról:

3 hetes intenzív, egyéni állásinterjú coaching angol nyelven: heti 2 x 45 perces online foglalkozások és otthoni felkészülés keveréke, amely során áttekintjük a szakma specifikus angol állásinterjú kérdéseket, testre szabjuk a válaszaidat, amelyeket az online foglalkozásokon begyakorolsz.

Kinek ajánlom a programot?

Neked szól ez a program, ha legalább középfokú vagy annál magasabb szintű angoltudással (erős nyelvtani és szókincsbeli alapokkal) rendelkezel, váltani szeretnél szakmai karrieredben, üzleti életben dolgozol vállalkozóként vagy multicégnél, szakma specifikusan szeretnél felkészülni az angol állásinterjúra, szereted az online közeg által nyújtott rugalmasságot, fontos számodra a coach személyes figyelme, és a sikereidért hajlandó vagy tenni is.

Angol állásinterjúra készülsz? Jelenj meg az állásinterjún felkészülten, és magabiztos, választékos angolságoddal nyűgözd le a felvételi bizottságot! Nézz körül a shopban, ahol hasznos letölthető kiadványokat találsz, melyek segítenek a felkészülésben.

Sales területen dolgozol? Változásra vágysz, és szeretnéd más pozíciókban is kipróbálni magad? Jól jönne egy kis segítség a válaszaid kidolgozásában és a szókincsben?

Egy új angol állásinterjúra felkészítő kiadványt is találsz az Angol Shop-ban, a Sales Job Interview Success e-könyvet, amely abban segít, hogy magabiztosan beszélj saját erősségeidről és készségeidről, elsajátítsd a módszert, amellyel hatékonyan építed fel a válaszaidat, válaszolni tudj a nehezebb és összetett kérdésekre is, megalkothasd saját válaszaidat, és magabiztosabban jelentkezhess az angol nyelvű állásinterjúra.

Az e-könyvben: 32 kidolgozott kérdés válasszal, szószedettel, magyar fordítással. Hogy neked már ne kelljen keresgélned, és csak a lényegre koncentrálhass!

Ha inkább hallgatod a tudásanyagokat angol állásinterjúra készülés közben is, keresd fel az Üzleti angol 1 csésze kávé mellett podcast Patreon-oldalát.

Február van, és ebben a hónapban a podcastban új területen – reklám / advertising – készülhettek velem az angol állásinterjúra.

angol állásinterjú

Ha nálad is aktuális most a téma, kattints a hónap első – publikus – epizódjára, majd hónap többi epizódját már csak a Patreonon hallgathatod meg, itt: https://www.patreon.com/danyiandreaA Patreonon ebben a hónapban általános kérdésekről, majd összetettebb kérdésekről beszélek, a hónap utolsó epizódjában pedig nehezebb, váratlanabb interjú kérdésekkel foglalkozunk.

Ha tetszett a tipp, oszd meg a bejegyzést üzleti angol vagy állásinterjú angol iránt érdeklődő barátaiddal, ismerőseiddel is.

#üzletiangol #szakmaiangol #angol #angolszókincs #angolállásinterjú #angolprezentáció #angolemail #angoltárgyalás #állásinterjúkérdések #állásinterjúválaszok

Ha tetszett oszd meg:

Hasonló bejegyzések