BUSINESS ENGLISH ALL STARS: 6 E-KÖNYV 1-BEN!

4 tipp, hogyan dobhatod fel üzleti angolodat rövid történetekkel

üzleti angol podcast

Az üzleti világban a hatékony kommunikáció kulcsfontosságú a sikerhez, és ez különösen igaz a nemzetközi üzleti életben, ahol az angol a legelterjedtebb nyelv. Ha te is ebben a közegben éled a napjaidat, gyakran használod üzletfeleiddel az üzleti angolt, és fejlődni szeretnél, a rövid történetek remek eszközt jelenthetnek üzleti angollal kapcsolatos céljai eléréséhez.

Miért érdemes rövid történetekkel tanulni az üzleti angolt?

Releváns

A rövid történetek az üzleti életben gyakran előforduló szituációkat mutatnak be, így betekintést nyújtanak a valós üzleti kommunikációba. Ezeken keresztül olyan nyelvi mintákkal és kifejezésekkel ismerhetsz meg, amelyeket a mindennapi munkád során is használhatsz.

Természetes

A történetek az üzleti vagy szakmai nyelvet természetes környezetben mutatják be, nem pedig mesterséges, tankönyvi gyakorlatokban. Tehát kapsz egy jól használható mankót a nyelvtanuláshoz anélkül, hogy közben unalmas szabályokat kellene bemagolnod.

üzleti angol podcast

Szókincsbővítő

A történeteken keresztül új szavakkal és kifejezésekkel ismerkedsz meg, amelyeket az üzleti kommunikációban azonnal használhatsz. A történet kontextusa segít, hogy gyorsabban megértsd a szavak jelentését és helyes használatát.

Könnyen érthető

A történetek olvasása vagy hallgatása révén könnyebbé válik az összetett mondatok és a szövegben rejlő árnyalatok megértése.

Élvezetes

A rövid történetek szórakoztatóbbak és lebilincselőbbek, mint a száraz szakszövegek, és ettől te is motiváltabbnak fogod érezni magad. Ez különösen fontos az üzleti angol tanulása során, ami néha bizony unalmasnak tűnhet.

Beilleszthető a napi rutinba

Nem kell órákat töltened az angol magolásával, hiszen a rövid történeteket napközben, utazáskor, sőt akár sportolás közben is hallgathatod.

Hogyan vágj bele?

Számos lehetőség áll rendelkezésre, ha rövid történetekkel szeretnél üzleti angolt tanulni. Íme néhány ötlet:

Keress olyan weboldalakat és alkalmazásokat, amelyek angol nyelvű történeteket kínálnak. Számos ingyenes és fizetős forrás áll rendelkezésre, amelyek különböző szintű nyelvtudásnak megfelelő történeteket kínálnak.

Iratkozz fel üzleti angol nyelvű podcastokra. Számos podcast áll rendelkezésre, amelyek üzleti témákkal foglalkozó rövid történeteket és interjúkat kínálnak. Mint például az Üzleti angol egy csésze kávé mellett podcast is, amelynek következő, 7. évadában rövid történeteken keresztül fejlesztheted angoltudásodat.

Olvass üzleti témájú könyveket. Olyan könyveket válassz, amelyekben esettanulmányokon, szituációkon keresztül szerezhetsz ismereteket az általad választott üzleti vagy szakmai témában.

Keress üzleti témájú Youtube-videókat. Ezek rendszerint igazán szórakoztató rövid filmek, mint például ez is, de ha odafigyelsz a nyelvre, és próbálod megjegyezni a hasznos kifejezéseket, komoly előrelépést tapasztalhatsz üzleti angolodban.

Még nem ismered az Üzleti angol egy csésze kávé mellett podcastot?

  • Ez egy podcast az üzleti angol gyakorlására, új dolgok tanulására.
  • Minden epizód az üzleti angolról szól, annak területeivel foglalkozik angol és magyar nyelven.
  • Készíts magadnak egy jó kávét és lazíts!
  • Hallgasd az általad választott podcast felületen, és indulhat a tanulás akár utazás közben is!

Milyen témákkal foglalkozik a podcast?

Angol megbeszélések, állásinterjú készülés, tárgyalások szókincse, emailírás, prezentációs készségek fejlesztése, pénzügy, könyvelés, projekt menedzsment, HR, csevegés, egyetértés, közbeszólás, vélemény kifejezése, stb.

Milyen szintű angoltudás szükséges a podcast hallgatásához?

Az epizódok középfokú nyelvtudással rendelkezők számára készültek. A külön e-könyvben elérhető szöveges átiratok sokat segítenek a megértésben és a tanulásban. 

üzleti angol podcast

#üzletiangol #angolpodcast #podcast

Ha tetszett oszd meg:

Hasonló bejegyzések