BUSINESS ENGLISH ALL STARS: 6 E-KÖNYV 1-BEN!

5 érv, amiért érdemes nyelvi coach-csal készülni az angol állásinterjúra

angol állásinterjú

Egy közkeletű tévhit az angol állásinterjúval kapcsolatban

Sokan úgy vélik, az angol állásinterjúkra, sőt úgy általában az állásinterjúkra nem kell készülni, hiszen az ember mégis csak beszél angolul, csak össze tudsz majd kalapálni néhány épkézláb mondatot. Ez a vélekedés azonban gyakran súlyos következményekkel járhat. Az alapos készülés elmulasztása a magabiztosság hiányához, felesleges stresszhez és gyenge teljesítményhez vezethet az interjú során, amivel végül elszalaszthatod az állás megszerzésének esélyét.

Tény, hogy az angol nyelvtudás ma már többnyire alapvető feltétele egy pozíció betöltésének, de önmagában mégsem elegendő a sikerhez. Az interjú során ugyanis a toborzók nemcsak a nyelvi képességeidet mérik fel, hanem azt is, hogy mennyire illeszkedsz a pozícióhoz és a céghez. Ezt pedig csak akkor tudod demonstrálni, ha alaposan felkészülsz az interjúra.

A felkészülés során ezért előzetesen tájékozódj a cégről és a pozícióról, gyakorold a gyakori interjúkérdésekre adott válaszokat, és ha kell, vedd igénybe egy nyelvi coach segítségét, akivel gyakorolhatsz és fejlesztheted az angol kommunikációs készségeidet. Ezek a lépések segíthetnek abban, hogy magabiztosan mutasd be magad az interjú során, és meggyőzd a toborzókat arról, hogy te vagy a tökéletes jelölt a pozícióra.

angol állásinterjú

De minek az angol állásinterjú felkészüléshez nyelvi coach?

A nyelvi coach túl drága

A nyelvi coach szolgáltatásai költségesek lehetnek, különösen, ha hosszabb ideig tartó támogatásra van szükséged. Ha szűkös a költségvetésed, ez megterhelheti a pénztárcádat.

A nyelvi coach túl sok időmet veszi el

Ez igaz, a nyelvi coach-csal való munka időigényes. Egy angol állásinterjú előtt rendszeres találkozókra van szükség, ahol gyakorolhatsz, és ez a munkaidőd vagy a szabadidőd rovására mehet.

Még a nyelvi coach sem garantálja a sikert!

Így igaz, egy nyelvi coach önmagában nem garantálja az angol állásinterjú sikerességét. A siker nagyban múlik az elkötelezettségeden, a felkészültségeden, a magabiztosságodon és a képességeiden.

A nyelvi coach-csal való közös munka angol állásinterjú előtt hatékony módja lehet annak, hogy javítsd angol nyelvű kommunikációs készségeidet, és növeld az esélyeidet egy sikeres állásinterjún.

A nyelvi coach értékes támogatást nyújthat a visszajelzéstől kezdve a gyakorlati szimulációkig, hogy magabiztosan lépj be az interjúterembe, és lenyűgözd a leendő munkaadóidat.

Miért lehet jó egy nyelvi coach angol állásinterjú előtt?

1. Célzott fejlesztés és visszajelzés ad

A coach rámutat az angol nyelvű kommunikációdban rejlő erősségekre és gyengeségekre. Személyre szabott megközelítést alkalmaz a nagyobb munkát igénylő területeken, mint például a nyelvi ismeretek, a folyékony beszéd vagy a helyes kiejtés javítása.

2. Gyakorlási lehetőséget ad

Az interjú szimulációk során a coach biztonságos teret nyújt a válaszaid begyakorlásához és konstruktív kritikával támogat. Ez hozzájárul a magabiztosság növeléséhez és biztosítja, hogy stresszhelyzetben, nyomás alatt is világosan és tömören fogalmazd meg gondolataidat.

3. Testre szabott felkészítést nyújt

A coach segít elsajátítani az interjún szükséges releváns iparági nyelvezetet és vállalati kultúrát. Összeállítja a kérdéssort és segít kidolgozni a valóban ütős válaszaidat, amelyek révén a legjobb színben mutathatod be meglévő készségeidet és tapasztalataidat.

4. Növeli a magabiztosságodat

Az állásinterjúk idegtépőek lehetnek, különösen idegen nyelven. A coach segít kezelni a szorongást, és stratégiákkal vértez fel, hogy professzionálisan és magabiztosan mutasd be magad.

5. Rámutat a kulturális árnyalatokra

A nyelvi készségeken túl a coach útmutatást nyújt az angol nyelvű interjúhoz fontos kulturális szabályokról is. Ez magában foglalhatja a testbeszédet, a szemkontaktust, a megfelelő üdvözléseket és a professzionális kommunikációs stílust.

Ha szeretnél te is bátran és felkészülten megjelenni a következő angol állásinterjún, neked készült a Boost Your Career – Egyéni program, amelynek a részleteit itt olvashatod.

4 hét, amely során

  • megtanulod, milyen kérdésekre számítsd az állásinterjún,
  • szakma specifikus angol állásinterjú kérdések
  • személyre szabott válaszok
  • intenzív gyakorlás az online foglalkozásokon
  • folyamatos kapcsolattartás

Töltsd ki a kérdőívet, a kérdőívben adott válaszaid alapján hamarosan visszajelzek, és jelentkezz be a 30 perces ingyenes konzultációra. 

Egy korábbi résztvevő, Ildikó véleménye a programról: “Nagyon sikeresnek ítélem a programot. A tudásanyag részletes volt, és nagyon hasznos, mert a példamondatokat nekem csak magamra kellett formálnom. Azt kaptam, amit vártam, az intenzív tanulás során volt felkészülési és sok gyakorlási lehetőség is. A jövőben is szívesen vennék részt hasonló üzleti angol kommunikációt fejlesztő programon.”

Láttad már ezt a vicces videót egy állásinterjúról? Katt IDE!

Ha a videón látható jelentkezőnél felkészültebben szeretnél megjelenni az angol állásinterjún, itt a helyed!

Várlak szeretettel téged is!

Ha tetszett oszd meg: