BUSINESS ENGLISH ALL STARS: 6 E-KÖNYV 1-BEN!

5 tipp a jobb üzleti angol kommunikációhoz

5 tanács

Valószínűleg gyakran érzed, hogy az üzleti angol tudás hiánya miatt nem tudsz előre jutni a szakterületeden, a munkahelyeden, a karrieredben, mert külföldi főnököd, kollégáid és ügyfeleid nem teljesen értik, amit mondasz.

Talán olyan érzésed is volt már, hogy lekezeltek, lenéztek azért, mert nem találtad azonnal a megfelelő üzleti angol kifejezéseket, vagy megjegyzést tettek magyaros kiejtésedre.

Az is lehet, hogy feladtad a szakmai vagy üzleti angol nyelvvizsgára készülést, mert elszállt az önbizalmad, és nem tudod, hogyan tovább.

Ahogy ígértem, néhány tippel szolgálok a következő bejegyzésekben, hogy kicsit könnyebben menjen az üzleti angol. Jöjjön hát az első tanács, amely segíthet e problémákat orvosolni!

1. Az aktív tanulás hatékonyabban segít kommunikálni az üzleti angol használata során is

Mit jelent az aktív tanulás?

Azt, hogy a lehető legtöbbet használod az üzleti angolt, és minden alkalmat megragadsz, hogy írásban vagy szóban kommunikálj. Ehhez azonban először is meg kell tanulnod másképp tanulni, mert a hosszú, unalmas kifejezéslisták és a bonyolult nyelvtani szabályok magolása sajnos sosem fog eljuttatni a folyékony nyelvhasználathoz!

Kapcsolj át passzívból aktív üzemmódra, avagy éljen a “learning by doing”!

Főzni sem úgy tanulsz, hogy órákon át csak lapozgatod és nézegeted a szakácskönyvet, hanem azonnal belevágsz és főzni kezdesz! Az elején előfordul majd, hogy odaégeted vagy elsózod az ételt, de aztán belejössz.

Ugyanez a helyzet az üzleti angol tanulásával is! Először nem baj, ha megégeted magadat, mert azután jönnek majd a sikerek. A lényeg, hogy gyakorolj, amikor csak erre lehetőséged van! Ne félj a hibáktól, és ne aggódj, hogy vajon a megfelelő igeidőt használtad-e. Nem kell azonnal a tökéletességre törekedned! Abból, hogy beszélsz és gyakorolsz, biztosan sokkal többet fogsz tanulni, mintha csak passzívan olvasgatnál vagy magolnál.

Ha nem segít, engedd el!

Szabadulj meg mindentől, ami nem kell! Készíts egy listát azokról a dolgokról, készségekről, amelyekre valóban szükséged van a mindennapok során, például telefonálás, e-mailek írása, tárgyalástechnika, prezentációk tartása, egy előadás vagy konferencia megértése, stb. Ha megvannak a céljaid, a megfelelő irány, összeírhatod az ehhez szükséges szókincset, amelyet az anyanyelvi beszélők is használnak e szituációkban.

Tanulj nyelviskolában vagy járj magánórákra

Számtalan lehetőség kínálkozik a nyelviskolai egyéni vagy csoportos órákra, de természetesen nincs gyorsabb és hatékonyabb módszer, mint egy magántanár, aki segít a konkrét lépésekben, hogy fejlődhess. A legfontosabb ez esetben is az aktív nyelvtanulás, amely során beszéled, használod a nyelvet, és nem hagyod, hogy verejtékkel megszerzett tudásod a passzívitás sötétjébe vesszen! Amint lehet, kezdd el használni a nyelvet, mert így sokkal gyorsabban és hatékonyabban fogsz kommunikálni!

Hamarosan érkezik a következő hasznos tanács.

Addig is, ha túlságosan elfoglalt vagy, nincs időd üzleti angol órákra járni, biztosan tetszeni fognak üzleti angol e-könyveim! Válogass prezentációtechnika, grafikonelemzés és állásinterjú könyveim között.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg! Kérdésed van?, írj a kommentben!

Ha tetszett oszd meg:

Hasonló bejegyzések