BUSINESS ENGLISH ALL STARS: 6 E-KÖNYV 1-BEN!

8 gondolat az üzleti angol podcastról

üzleti angol podcast

Novemberben indítottam el Üzleti angol egy csésze kávé mellett című üzleti angol podcastomat azzal a céllal, hogy lehetőséget nyújtsak az üzleti szférában dolgozó elfoglalt szakembereknek, köztük számos tanítványomnak és ismerősömnek, hogy akár autóvezetés vagy kávézás közben is lehetőségük nyíljon angolságukat fejleszteni.

Mert az idő számít, abból van a legkevesebb mindannyiunknak, ezért több szempontból is hasznosnak tartom, ha podcastokat hívtok segítségül, hogy üzleti (vagy bármilyen) angolt tanuljatok.

1. A nyelvi podcastok általában rövidek, tömörek és célratörőek. Egyszóval nem rabolják az idődet, mert nem kell órákon át hallgatni, ellenben autóban, buszozás közben is élvezhető.

2. Azonnali tudást és élményt nyújt, lehetőség van a mondatok azonnali megismétlésére, és mivel 5-6 percről beszélünk, akár többször is újra hallgatható.

3. Nincs szükséged hozzá tankönyvre. De természetesen jó, ha elolvasod hozzá a show notes-okat, azaz az epizódok alatti ismertetőt, ami kb. a podcast szövegkönyve.

Az üzleti angol podcastom 5-6 perces epizódjaiban most éppen a megbeszéléseken használt szerkezetekkel foglalkozunk, sorra vesszük azokat a kifejezéseket, amelyekre szükséged lehet egy megbeszélésen, az angol mondatokat mindig megtalálod a podcast alatt.

4. Kitűnő lehetőség a hallott szövegértés fejlesztésére. Ezzel elég sokat küzd mindenki, mert üzleti környezetben elengedhetetlen készség, és nyelvvizsgákon is fontos, ugyanakkor kevés az idő, hogy leüljünk minden este egy filmet megnézni.

5. Megkönnyíti az új szókincs bevezetését és elsajátítását. Sokkal könnyebb megtanulni az új szavakat, szerkezeteket, hiszen azonnal hallod, és meg is ismételheted.

Minden epizód végén megtalálod az elhangzott mondatok listáját, így gyakorolhatod később is, egyszerre hallgatva és olvasva is, amikor időd engedi.

6. Lehetőséget ad a nyelvtani ismeretek szerzésére, jelenségek ismétlésére, elsajátítására. Az elhangzott mondatokban számtalan kérdő formula elhangzik (eldöntendő kérdés vagy kérdőszóval kezdődő), udvarias, formális, informális vagy semleges szerkezetek, de mindenféle igeidő is megjelenik, ahogy azt az adott szituáció megkívánja.

7. Jó lehetőség a kiejtés fejlesztésére. A szerkezetek, mondatok ismétlése, az intonáció, a szavak hangsúlyának figyelése mind-mind segít a jobb kiejtésben.

8. A legkülönfélébb üzleti angol funkciókat lehet gyakorolni. Az eddig epizódokban az egyetértés, közbeszólás, tisztázás és vélemény kifejezése nyelvi funkciókkal foglalkoztunk, és terveim között szerepel a tárgyalások szókincse és funkciói, üzleti idiómák, stb. áttekintése is.

Remélem, sikerült kedvet csinálnom hozzá!

Várok mindenkit szeretettel itt a podcastban.

Érdekel az üzleti angol? Fejlődni szeretnél?

Látogass el holnapomra, ahol letölthető üzleti angol e-könyvekkel képezheted magad.

Ha személyes üzleti angol coachingra van szükséged, hogy ütős szakmai önéletrajzot és kísérő levelet írhass, sikeresebb prezentációkat tarthass, és hatékonyabban vehess részt angol üzleti megbeszéléseken és tárgyalásokon, ajánlataimat megtalálod ezen a linken.

Ha kevés az időd, folyton úton vagy, neked készült Üzleti angol egy csésze kávé mellett nevű podcastom.

Ha tetszett oszd meg:

Hasonló bejegyzések