BUSINESS ENGLISH ALL STARS: 6 E-KÖNYV 1-BEN!

Üzleti angol: 1 hasznos tipp az angol állásinterjúhoz

angol állásinterjú

Folyamatosan fejleszted üzleti angol tudásodat, ráadásul mostanában állásinterjúkra jársz? Biztosan hallottál már a STAR módszerről.

üzleti angol állásinterjú

A STAR technika abban segít, hogy az állásinterjún a kérdésekre strukturáltabb válaszokat adhass. Gyakorlatilag egy történetet mesélsz el, amelyet az interjú vezetője is könnyedén követni tud.

Ha még nem ismered ezt a módszert, most néhány példán keresztül bemutatom, így könnyebben felkészülhetsz az állásinterjúk viselkedésre és kompetenciára irányuló kérdéseire.

Milyen kérdések lehetnek ezek?

 • Meséljen egy olyan alkalomról, amikor szoros határidőn belül kellett végeznie egy feladattal. = Tell me about an occasion when you had to complete a task under a tight deadline.
 • Mit tesz, ha a csapat egyik tagja nem hajlandó teljesíteni a feladatát? = What do you do when a team member refuses to complete his or her quota of the work?

A STAR egy angol mozaikszó, amely a következő szavakból áll össze:

Situation – a helyzet bemutatása

Task – milyen feladattal, problémával kellett szembe nézned

Action – milyen lépéseket tettél a megoldás érdekében

Result – milyen eredményt értél el

Nézzünk egy példát.

Kérdés:

What do you do when a team member refuses to complete his or her quota of the work? = Mit tesz, ha a csapat egyik tagja nem hajlandó teljesíteni a feladatát?

Válasz:

When there are team conflicts or issues, I always try my best to step up as team leader if needed. I think my communication skills make me an effective leader and moderator. For example, once, when I was working on a team project, two of the team members got involved in an argument, both refusing to complete their assignments. They were both dissatisfied with their workloads, so I arranged a team meeting where we reallocated all the assignments among the team members. This made everyone happier and more productive, and our project was a success.

Ha konfliktusok vagy problémák vannak a csapatban, megpróbálok a csapat vezetőjeként fellépni, ha szükséges. Úgy gondolom, hogy kommunikációs képességeim hatékony vezetővé és moderátorrá tesznek. Például, egy alkalommal, amikor egy csapatprojekten dolgoztam, ketten a csapattagok közül vitába keveredett, és egyik sem volt hajlandó végrehajtani a feladatát. Mindketten elégedetlenek voltak a leterheltségükkel, ezért megszerveztem egy találkozót, ahol a feladatokat átcsoportosítottuk a csapattagok között. Ez mindenkit boldogabbá és produktívabbá tett, és így a projektünk sikeres lett.

Íme, a válasz lebontva a STAR-nak megfelelően:

S

When there are team conflicts or issues, I always try my best to step up as team leader if needed. I think my communication skills make me an effective leader and moderator.

T

For example, once, when I was working on a team project, two of the team members got involved in an argument, both refusing to complete their assignments.

A

They were both dissatisfied with their workloads, so I arranged a team meeting where we reallocated all the assignments among the team members.

R

This made everyone happier and more productive, and our project was a success.

Remélem, a STAR módszer ismeretében könnyebben veszed az állásinterjú akadályait.

Ha mégis további segítségre lenne szükséged az üzleti angol területén, különös tekintettel az állásinterjú felkészülésre, az Állásinterjú Extra csomagot március végéig 6.990.-Ft helyett 4.990.-Ft-ért érheted. Kattints ide, és nézd meg! Ha szívesebben készülnél egy tapasztalt üzleti angol coach segítségével, itt megtalálsz!

Mit tartalmaz az Állásinterjú Extra e-könyv és munkafüzet?

 • A legfontosabb állásinterjú kérdéseket angol válaszokkal
 • A rázósabb interjúkérdéseket, szintén angol válaszokkal
 • További fontos állásinterjú kérdéseket, hogy önállóan is gyakorolhass
 • Részletes angol-magyar kifejezés és szógyűjteményt, hogy könnyedén megfogalmazhasd a válaszaidat
 • Tippeket és trükköket a sikeres állásinterjúhoz
 • CV sablont és szószedetet angolul és magyarul
 • Kísérőlevél sablont és szószedetet angolul és magyarul
 • Feladatgyűjteményt megoldókulccsal
 • Témazáró tesztet megoldókulccsal

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg állásinterjúra készülő vagy üzleti angol iránt érdeklődő barátaiddal, ismerőseiddel is!

Hallgass bele az Üzleti angol egy csésze kávé mellett podcast utolsó epizódjaiba, amelyekben szintén az állásinterjúval foglalkozunk.

Ha tetszett oszd meg:

Hasonló bejegyzések