BUSINESS ENGLISH ALL STARS: 6 E-KÖNYV 1-BEN!

üzleti angol tudástár

Az üzleti világban az egyik legfontosabb készség az, hogy magabiztosan kommunikálj. Az üzleti angol nyelv ezen a területen kiemelkedő szerepet játszik, és rengeteg fantasztikus lehetőséget is teremt számodra.

Ebben a posztban szeretnék megosztani veled néhány hatékony stratégiát, amelyek segíthetnek abban, hogy még eredményesebben tanulhasd az üzleti angolt, és az elsajátított tudást meg is tud őrizni.

Tippek a könnyebb tanuláshoz – üzleti angol

Vezess szókincsnaplót

Vezess naplót vagy használj jegyzetelő alkalmazást, amibe felírhatod az új angol szavakat, amelyekkel találkozol, amelyeket olvasol vagy hallasz. Írd le a jelentésüket, és próbáld meg mondatokban használni őket. A szókincsnaplódat azonban ne a táskád mélyén tartsd, hanem rendszeresen vedd elő és ismételd a tartalmát, hogy elmélyítsd az új kifejezéseket.

Készítsd szókártyákat a rendszeres ismétléshez

Készíts szókártyákat, amelyek egyik oldalán az angol szavak, a másikon pedig a magyar jelentésük vagy egy mondat szerepel. Nézd át rendszeresen ezeket a tanulókártyákat, amire különösen megfelelőek a nap folyamán tartott rövid kávé- vagy teaszünetek.

Fókuszálj

üzleti angol tudástár

Vedd körül magadat az üzleti angol nyelvvel, amennyire csak teheted. Hallgass angol podcastokat, zenét, nézz angol nyelvű filmeket vagy tévéműsorokat, és próbáld utánozni a kiejtést és a hanglejtést. Így fejleszted a halláskészségedet, és egyúttal megismerhetsz különböző dialektusokat, újabb szavakat tanulhatsz.

Beszélgess angol anyanyelvűekkel

Társalogj minél többet angol anyanyelvűekkel. Vegyél részt nyelvi csereprogramokban, vagy csatlakozz online nyelvtanulási platformokhoz, üzleti témákról beszélgető angol nyelvű közösségekhez, klubokhoz. Az anyanyelvi beszélőkkel való társalgás segít a folyékony beszéd fejlesztésében és jót tesz az önbizalmadnak is.

A szókincsfejlesztéshez kapcsolódik a Word of the week is. Ezúttal is szövegkörnyezetbe, mondatokba ágyazva láthatod a mai üzleti angolban gyakran használt kifejezést, hiszen így sokkal eredményesebben marad meg a fejünkben.

bring to the table – hozni, nyújtani, adni, letenni valamit az asztalra, tudással rendelkezni, hozzájárulni valamihez

She brings a selection of strong analytical skills to the table. = Erős elemzői készségekkel rendelkezik.

What is it exactly that you bring to the table? = Te pontosan mit is teszel le az asztalra?

Az Üzleti Angol Tudástárban hathatós támogatást kapsz angoltudásod fejlesztéséhez. Minden hónapban újabb tudásanyagokat kapsz, 2023. december 31-ig kedvező áron csatlakozhatsz, és egy teljes éven át használhatod az anyagokat!

Az üzleti és szakmai angol az angol nyelv egy speciális területe. Az Üzleti Angol Tudástárhoz csatlakozás biztosítja, hogy olyan tartalmakhoz és anyagokhoz férj hozzá, amelyek közvetlenül megfelelnek az igényeidnek. E speciális tartalom olyan témákat fed le, mint pl. üzleti szókincs fejlesztése, prezentációs és megbeszélési készségek fejlesztése, és még sok más.

Karrierlehetőségek nyílhatnak előtted: Az üzleti és szakmai angol ismeretét a munkaadók számos iparágban nagyra értékelik. Ha csatlakozol az Üzleti Angol Tudástárhoz, azzal növelheted esélyeidet jobb álláslehetőségek megszerzésére vagy a karrieredben előrelépésre, mivel a hatékony kommunikáció a legtöbb munkahelyen elengedhetetlen a sikerhez.

Rugalmasság és kényelem: Az Üzleti Angol Tudástár rugalmas tanulási lehetőséget kínál, hiszen a forrásokhoz saját időbeosztásod és igényeid szerint férhetsz hozzá a nap 24 órájában, így saját tempódban tanulhatsz. Ez a kényelem különösen hasznos, ha elfoglalt szakemberként más kötelezettségekkel is össze kell hangolnod az önfejlesztést.

Itt egy helyen elérheted a tudásanyagokat, amelyekre üzleti angolod fejlesztése során szükséged lehet, hogy multikulturális vállalati környezetben sikeres lehess. December 31-ig egy éves hozzáférés 14.990 Forintért!

Ajánlom diákoknak, szakembereknek, álláskeresőknek és mindendazoknak, akik üzleti vagy szakmai környezetben szeretnék fejleszteni angol nyelvtudásásukat, és akik számára fontos, hogy befektessenek nyelvi kommunikációjuk és karrierjük fejlesztésébe.

A tananyagok mind digitálisak, pdf formátumú feladatlapok, mp3-as formátumú hanganyagok és mp4-es videók. A belépéskor az általad megadott felhasználó névvel és jelszóval tudsz hozzáférni a tudásanyagokhoz.

Az Üzleti Angol Tudástár anyagai havi rendszerességgel frissülnek. Az újdonságokról az Üzleti Angol Tudástár Facebook oldalán, a https://www.facebook.com/danyiandrea.angol oldalon kaphatsz információkat, de érdemes minél gyakrabban benézni a fiókodba is.

Az Üzleti Angol Tudástárhoz itt tudsz gyorsan hozzáférni, hogy azonnal felfedezhesd üzleti angolod fejlesztésének kincsestárát! Várlak szeretettel!

#üzletiangol #businessenglish

Ha tetszett oszd meg:

Hasonló bejegyzések